top of page

Long Tail Anahtar Kelime Bulma Rehberi

Güncelleme tarihi: 5 Tem 2023

Long Tail Anahtar Kelime Bulma Rehberi

Long tail anahtar kelime nedir ve sizin için neden kullanışlı olabileceğinden bahsedeceğiz. Bu anahtar kelimeler hakkında bütün sorularınızı cevaplayacak pratik bir long tail anahtar kelime rehberi oluşturduk. Burada, çalışmalarınızı bu anahtar kelimelere göre nasıl ilerletebileceğinizi ve profesyonel SEO Ajansı yöntemleriyle nasıl başarıya ulaşabileceğinizi bulabilirsiniz. Dilerseniz hemen başlayalım.

Makale İçeriği Long Tail Anahtar Kelime Bulma Rehberi

  • Long Tail Anahtar Kelime Nedir?

  • Uzun Kuyruklu (Long Tail) Anahtar Kelimeler Neden Önemli?

  • Long Tail Anahtar Kelimelerle Çalışmak Mantıklı Mı?

  • Dönüşüm Oranlarına Oynamanın En İyi Yolu Long Tail Kelimeler

  • Long Tail Anahtar Kelimeleri Nasıl Bulabilirsiniz?

  • Long Tail Anahtar Kelimeler SEO İçin Neden Önemlidir?

  • Long Tail Anahtar Kelimeler SEM’de de Önemli midir?


Long Tail Anahtar Kelime Nedir?

Arama motoruna yazdığımız long tail keywords, aradığımız şeyi nokta atışı şekilde karşımıza çıkarmayı sağlayan, detaylı kelimelerden oluşan anahtar kelime gruplarına denir. Arama motoruna yazılan, rekabet oranının düşük olduğu uzun anahtar kelimeler sayesinde, aranılan şeyin direkt olarak arama sonuçlarında çıkmasını sağlar. Yani sizi nokta atışı bir arama sonucuna ulaştırır. Kullanılan anahtar kelimeler spesifik, detaylı ve uzun olduğundan doğrudan hedefe ulaşmanızı sağlar ve böylelikle de dönüşüm oranları yüksek olur. Ayrıca arama hacminin düşük olduğu kelime grupları, arama havuzundaki rekabeti azaltır ve bu sayede yüksek dönüşüm değerleri sağlanır.

Long Tail Anahtar Kelime Nedir?

Uzun Kuyruklu (Long Tail) Anahtar Kelimeler Neden Önemli?

Long tail anahtar kelime, düşük rekabet ile yüksek dönüşüm oranları sağladığından ötürü son derece önemlidir. Yani sizi, arama motorunda hedeflenen sitelerin arasında görünür kılması ve bunu yalnızca yazılan detaylı anahtar kelimeleriyle yapıyor olması önemlidir. Öte yandan, artık arama motorları yazılan anahtar kelimeleri adet olarak taramak yerine, paragraf odaklı sonuçlar sunuyor. Kısacası, long tail anahtar kelime sayesinde arama motorları sizi daha kolay bulabiliyor. Örneğin, arama motoruna “ elbise” yazdığımızda karşımıza yaklaşık 159.000.000 adet sonuç çıkar, ancak “ beyaz dantelli taşlı elbise” yazdığımızda yaklaşık 5.840.000 adet sonuç çıkar. Kullanılan anahtar kelimeler arttıkça rekabet azalır ve çıkan sonuçlar daha alakalı olur.

Uzun Kuyruklu (Long Tail) Anahtar Kelimeler Neden Önemli?

Long Tail Anahtar Kelimelerle Çalışmak Mantıklı Mı?

Yukarıda da belirttiğim gibi long tail keywords sayesinde düşük rekabet oranıyla yüksek dönüşümler elde edersiniz. Düşük rekabet oranlarına sahip anahtar kelimelerin bütçesi de daha az olur, bu sayede düşük bütçeyle yüksek başarı oranları elde edersiniz. Tabi ki de kısa anahtar kelimeleriyle çalışmanın yanlış olduğunu savunmuyoruz, ancak kısıtlı bir bütçeniz varsa ve yüksek dönüşümler elde etmek istiyorsanız long tail keywords tam sizin için. Bunların yanında, sitenize gelen ziyaretçiler tam olarak aradıklarını buldukları için memnun kalırlar, bu da sizin için artı bir avantaj olur ve dönüşüm oranlarınızın kolayca artmasına sebep olur. Bütün bunları toplayınca, long tail anahtar kelime ile çalışmak son derece mantıklıdır.

Dönüşüm Oranlarına Oynamanın En İyi Yolu Long Tail Kelimeler

Özellikle SEO alanında long tail anahtar kelime çalışması oldukça önemlidir. Yalnızca anahtar kelimelerle ilk sıralara ulaşmak her zaman kolay olmuyor. Teknik olarak nasıl yükseleceğimizi bilsek de, dönüşüm oranlarını yüksek tutmak daima zordur. Ancak long tail keywords sayesinde yapılan nokta atışı aramalarla, rekabeti azaltıp dönüşümleri yükseltebiliyor ve böylece SEO’da başarı elde edebiliyoruz. Kısaca, başarılı bir anahtar kelime çalışması yapmak ve dönüşüm oranlarını arttırmak, long tail anahtar kelime ile çok daha kolay.

Long Tail Anahtar Kelimeleri Nasıl Bulabilirsiniz?

Long tail keywords çalışmasını en kolay yapabileceğiniz yer, en sık kullandığınız arama motorlarıdır. Arama motoruna bir kelime yazdığımızda hemen altta alakalı öneriler çıkar. Yani arama motoruna “ makarna” yazdığımızda hemen altta “makarna çeşitleri”, “ makarna nasıl yapılır?” gibi öneriler oluşur. Bunlardan yola çıkarak ideal long tail anahtar kelime çalışmasını yapabilirsiniz. Bir diğer kaynak, Google’ın arama sayfasının en altında bulunan “ ilgili aramalar” bölümüdür. Burada da, arama motorunda olduğu gibi alakalı öneriler çıkar. Bütün bu bahsettiğim öneriler insanların en sık arattığı anahtar kelime gruplarıdır, yani long tail anahtar kelimeleridir. Bunların dışında, internette ücretli veya ücretsiz bazı anahtar kelime bulma ve analiz etme araçları bulunmaktadır. İşte bunlardan bazıları:

Long Tail Anahtar Kelimeleri Nasıl Bulabilirsiniz?

Google Trends; Kullanıcı dostu arayüzüyle, ücretsiz bir şekilde anahtar kelime analizi yapar, aynı zamanda şimdiye dek konum bazlı aranmış bütün anahtar kelimeleri analiz edip ideal olanları size sunar.

Semrush; Birçok lider markayla işbirliği yapmış olan Semrush, konum bazlı anahtar kelime planlaması yapar, aynı zamanda kelimenin kullanıldığı her alanı tespit eder ve analiz eder. Bunlar için ücretli bazı paketleri mevcuttur.

Ahrefs; Sunduğu SEO araç seti sayesinde anahtar kelime ve site analizini yapar. Aynı zamanda detaylı raporlama özelliği vardır.

Wordstream; Google ile partnerliği bulunan bir uygulamadır. Anahtar kelimenin aranma hacmini, rekabetini, CPC oranını ve bütçesini detaylı bir şekilde analiz eder.

Long Tail Anahtar Kelimeler SEO İçin Neden Önemlidir?

SEO çalışmalarında long tail keywords her zaman önemli bir rol oynar. Burada en önemli şeylerden biri, doğru anahtar kelimelerini kullanabilmek ve dönüşüm sağlayabilmektir. Long tail anahtar kelimeleriyle aranılan şeyi arama motorlarına detaylıca yazdığımız için tarayıcı bizim ne istediğimizi net bir şekilde anlıyor ve nokta atışı yapabiliyor. Ancak her şey anahtar kelimede bitmiyor. Gelen ziyaretçiler, tam olarak istedikleri yerde oldukları için hemen çıkma oranı (Bounce Rate) azalır, bu da dönüşümü ve site skorunu artıran bir özellik olur. SEO çalışmalarında hedeflenen, site için yüksek bir skor, yüksek dönüşüm ve düşük hemen çıkma oranları long tail anahtar kelime ile kolayca sağlanır. Özellikle profesyonel bir SEO ajansı ile yapılan long tail keywords çalışması son derece faydalıdır.

Long Tail Anahtar Kelimeler SEO İçin Neden Önemlidir?

Long Tail Anahtar Kelimeler SEM’de de Önemli midir?

Elbette! Long tail keywords SEO için olduğu kadar, SEM için de önemlidir. Long tail anahtar kelimeleriyle yapılan spesifik ve detaylı aramalar sayesinde arama hacmi azalır ve rekabet minimuma iner, bu da bütçeyi olumlu yönden etkiler. Kısa anahtar kelimelerde rekabet yüksek olur ve böylelikle de verilen bütçe genişler, ancak uzun kuyruklu anahtar kelimelerde bütçe azalır. Kısaca, düşük bir bütçeyle daha yüksek dönüşüm alınabilir, bu da SEM için oldukça önemli bir faktör olur.

Long tail anahtar kelime hakkında sizlere pratik bir şekilde yedi maddelik rehberimizi sunduk. Artık nasıl düşük bütçeyle yüksek dönüşümler elde edebileceğinizi ve rekabeti azaltabileceğinizi biliyorsunuz. Long tail keywords hakkında yeterince bilgiye sahip olduğunuza göre, profesyonel bir SEO Ajansı ile düşük rekabetli yüksek dönüşümler elde etmeye hemen başlayabilirsiniz.


40 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page