top of page

Google AdSense Nedir?


Google AdSense Nedir?

Google AdSense Nedir?

Google AdSense, web yayıncılarına Google reklamlarını web sitelerine eklemelerine olanak sağlayan bir servistir. Bu servis sayesinde kullanıcılar, web sitelerine reklam yerleştirerek, tıklama başına para kazanabilmektedirler.


Google AdSense Nasıl Çalışır?

  • Reklam Verenler Reklam verenler google AdWords hesaplarına reklam bütçeleri koyarak, amaca uygun bir kitleye reklamlarını ulaştırabilirler.

  • Genel Bakış Google reklam ağına sahip çeşitli yayım ağlarına reklam veren reklamlar, web yayıncılarına gösterilerek, gösterim başına ve tıklama başına para kazanmaları sağlanır.

  • Para Hesaplama Google AdSense, kullanıcıların web sitelerine yerleştirdikleri reklamlardan kazandıkları parayı gösteren bir sistem barındırmaktadır.


Google AdSense Üyelik Şartları

  • Web Sitesi Google AdSense, yayıncıların en az bir işletme web sitesi olması şartını koşmaktadır.

  • İçerik Web sitelerinin, herhangi bir yasadışı faaliyeti teşvik eden, fikri haklarını ihlal eden ya da toplum normlarına aykırı içerik barındırması kabul edilmez.

  • Kitle Erişimi Yayıncıların belirli bir kitle erişimine sahip olmaları gerekmektedir.

  • Yaş Sınırı Google, 18 yaşın altındaki kullanıcılara servislerini sunmamaktadır.


Google AdSense Ödeme Yöntemleri

Havale / EFT İle Ödeme Google AdSense, Türkiye'de havale / EFT yöntemi ile ödeme yapmaktadır. Ödeme minimum limiti, 100 USD'dir.

Başka Bir Kişiye Ödeme Google, ödeme yapılan hesabın sahibinin kimliğini doğrulamak amacıyla, bir kimlik belgesi gönderilmesini talep edebilmektedir.

Çek ile Ödeme Çek ile ödeme yapılabilmesi için ödeme limiti, 100 USD'dir ve bu seçenek sadece ABD'li yayımcılar için geçerlidir.


Google AdSense Yayıncıları

  • Gelir Oranları Google AdSense, yayıncılara gösterim başına ve tıklama başına gelir oranları sunmaktadır.

  • Raporlar Google AdSense, yayıncılara site trafiğini ve kazançlarını izleyebildikleri, ayrıntılı raporlama seçenekleri sunmaktadır.

  • Reklam Türleri Google AdSense, yayıncıların web sitelerine uygun olabilecek farklı formatlar ve boyutlarda reklamlar sunmaktadır.


Google AdSense Sıkça Sorulan Sorular

Google AdSense ücretsiz mi? Evet, Google AdSense tamamen ücretsizdir.

Nasıl Google AdSense hesabı açabilirim? Google AdSense hesabı açmak için, Google AdSense web sitesine giderek hesap açma başvurusu yapabilirsiniz.

Google AdSense hesabıma nasıl reklam yerleştirebilirim? Reklam kodunu kopyalayarak, web sitenize ekleyebilirsiniz.

Google AdSense hesabımdan para nasıl çekebilirim? Para çekme seçeneklerine, Google AdSense hesabınızdan ulaşabilirsiniz.


Google AdSense Reklam Verenleri

  • Reklam Alanı Google AdSense, reklam verenlerin amaca uygun bir kitleye, hedeflenen alanlarda reklam gösterimleri yapmalarını sağlar.

  • Reklam Maliyeti Reklam verenler, Google AdWords hesaplarındaki reklam bütçelerini kullanarak reklam gösterimi oluşturabilirler.

  • Hedeflenen Kitle Reklam verenler, belirli bir kitle hedeflemek adına, Google AdWords hesaplarında hedefleme araçlarını kullanabilirler.


Google AdSense Sonuçları

Google AdSense, hem web yayıncılarına hem de reklam verenlere, hedefledikleri amaçlara ulaşmaları konusunda yardımcı olmaktadır. Yayıncılar, web sitelerine reklam yerleştirerek, tıklama ta başına para kazanabilme imkanı sunarken; reklam verenler ise hedefledikleri kitlelere, amaca uygun bir şekilde reklamlarını gösterebilme fırsatı yakalarlar. Bu hizmet, reklam sektöründeki tarafların kazançlarını artırırken, internet kullanıcılarına da istedikleri bilgilere, ürünlere ve hizmetlere ulaşabilme imkanı sunar.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page